Gelukkig hebben wij al kant en klaar kruidenmengsels. Zelf ben ik fan van de mengsels van Euroma, samengesteld door onze Zwolse kok Jonnie Boer. Heel éénvoudig maak je met een eetlepel kruiden van een standaardrecept weer een ander gerecht!
En het maakt niet uit welk restje groente je nog hebt, past altijd bij elk gerecht.
BASIS, zorg dat je dit in huis hebt:
olijfolie
uien, knoflook, peper(tjes) of sambal, winterwortel, witte kool.
Laat zoveel mogelijk de schillen om de ui en kool en de modder om de winterwortel, dan blijven ze langer goed.
Verse pepertjes kun je makkelijk invriezen als je de pitjes er uit haalt. blikjes tomatenblokjes of -puree bewaar je gewoon in het keukenkastje.
Aanvullen met:
zilvervliesrijst, volkorenpasta, aardappel (koel en donker bewaren op een krant of in een doos, doe er een appel bij, dan gaat de aardappel minder snel 'schieten'), zilvervliesrijst of peulvruchten als bruine bonen of kikkererwten, gedroogd of uit pot of blik.
Vis of vlees (ingevroren) of noten, eieren (met de stompe kant naar boven bewaren) of kaas.
Snij de ui, plet de knoflook, verhit een scheutje olie in de pan. Fruit deze ingrediënten langzaam, minimaal 3 minuten, dan kan er een eetlepel kruidenmix bij. Kies Mexicaans, Italiaans, Provencaals, Marokkaans of anders. De keus is oneindig.
Vervolgens kun je groente, peulvruchten enzovoort naar eigen keus toevoegen.
TIP:
Eén van onze collega's, Jeannette Prinsen, heeft een overzicht gemaakt met diverse kruidenmengsels. Daarmee heeft u zo een grote pot Griekse, Indische of Chileense kruidenmix op voorraad.
Lijkt dit u handig, mail ons even dan sturen wij u dit toe.
Kortom: wees creatief en maak er wat van in deze tijd!
Hartelijke groet,
Jolande Winters