21 juli 2017

Sportvoeding

Bij het horen van het woord diëtist denken de meeste mensen aan afvallen. Toch zijn er ook mensen die met een heel andere hulpvraag de diëtist bezoeken voor een passend advies. Zo ook Roel,die het spreekuur bezocht met en hele specifieke vraag. Hij vroeg zich af of zijn vermoeidheid en gebrek aan energie verklaard kon worden door tekorten in zijn voeding.

Roel was de laatste tijd wat afgevallen en had een lage BMI (18,8). Naast een baan als paramedicus was hij een zeer intensieve sportbeoefenaar. Door klachten van vermoeidheid stond dit tijdelijk op een wat lager pitje, geheel tegen zijn zin in. Hij at naar zijn eigen idee meer dan genoeg en wist niet wat hij kon doen om zich weer energieker te voelen en wat in gewicht toe te nemen.

Bij berekening van zijn voeding bleek Roel wel (bijna) voldoende calorieën en vetten in zijn voeding te gebruiken, maar voor een sporter onvoldoende koolhydraten. Bovendien gebruikte hij onvoldoende melkproducten, fruit en hij dronk voor een sporter weinig.

Roel kreeg dan ook het advies meer koolhydraten te gebruiken, meer te drinken en net iets gezonder te eten. Dit was even wennen, maar al op de tweede dag voelde hij zich tot zijn eigen verbazing veel fitter. Na twee bezoeken bij onze diëtist zit Roel weer lekker in zijn vel en heeft hij voldoende energie om zijn sport naar eigen inzicht op te pakken. Hij is erg blij met dit mooie resultaat en is heel positief over de diëitst!

Conclusie? In deze tijd waarin een koolhydraatarme voeding volop in de schijnwerpers staat blijft het zinvol om te kijken wat voor jou een goede voeding is. En dat is dus voor iedereen anders.

Ook een persoonlijk advies? Bezoek gerust ons spreekuur, zodat wij ook voor u maatwerk kunnen leveren.

Terug
Sportvoeding