Programma's

Paramedisch Ouderenteam Salland

Steeds meer mensen worden steeds ouder. U wilt of moet langer thuis, zelfstandig, blijven wonen, ook als u ziek bent. Voeding en dieetadvies, fysiotherapie, logopedie en ergotherapie kunnen bijdragen aan ouder worden in goede gezondheid. Of beter om te kunnen gaan met de problemen die ontstaan bij het ouder worden. Om de behandelingen goed op elkaar af te stemmen hebben wij samen met Fysiotherapie Salland, Ergotherapie Salland en Logopedie Salland het Coöperatief Paramedisch Team Salland (Raalte) opgericht. Het onder deze coöperatie vallend Ouderenteam heeft goede contacten met thuiszorgorganisaties, huisartsen, ouderenspecialisten, gemeente enz.

Voorbeelden van klachten, problemen of ziekten waarvoor u een beroep op het POS kunt doen: te laag of te hoog gewicht, smaakverandering, botontkalking, slechte eetlust, moeilijkheden bij het opstaan uit bed of de stoel, frequent vallen of valangst, afasie, dementie, slikproblemen, ondersteunende communicatie-hulpmiddelen, hulpmiddelen en informatie bij aankleden, koken en fietsen.

 

Maak werk van je gezondheid

Het ziekteverzuim in een bedrijf kan verlaagd worden door het actief bevorderen van de gezondheid van jonge én oudere medewerkers. Hiervoor hebben wij programma's ontwikkeld onder de naam Maak werk van je gezondheid. Zie betreffend tabblad.

 Afvallen met Prodimed

 U wilt veel afvallen, minstens 15 kilo en heeft een BMI boven de 30. Wij kunnen u daarbij heel goed helpen met een energiebeperkt dieet of een koolhydraatbeperkt dieet. Maar het duurt een tijdje voordat u écht resultaat ziet en u moet erg uw best doen om de motivatie te behouden.
Wanneer u een BMI boven de 33 heeft is de richtlijn om een dieet te volgen met ongeveer 800 caloriën. Dat is weinig.

Om het u in bovenstaande situaties wat makkelijker te maken werken wij samen met Prodimed. Prodimed is een zogenaamd eiwitdieet. Kenmerken hiervan zijn, geen honger, voldoende eiwitten om spierafbraak te voorkomen en gewichtsverlies door vetafbraak. Een goed resultaat voorkomt ontmoediging en helpt bij het aanleren en volhouden van een gezonde leefstijl. Ook daarbij blijven wij u begeleiden.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen.

 

                                                                                                                        

 

 

Diëtist zoeken

Wilt u een afspraak maken met één van onze diëtisten? Via onderstaande knop kunt u snel en eenvoudig contact opnemen met een diëtist bij u in de buurt. Wanneer u de door u gewenste locatie heeft gevonden, wordt door op 'details'  te klikken de persoonlijke informatie van de diëtist zichtbaar.

Zoek een diëtist

Bellen voor een afspraak.

Voor een afspraak of vraag kunt u ook bellen met onze assistenten Ina van Slooten en Tieneke van der Meulen.

Zij zijn via telefoonnummer 06 - 555 000 22 iedere werkdag van 8.30 - 17.00 uur bereikbaar.

 
         

Nieuw: 

Kruidenmengsels zonder zout. 

Onze diëtist is tijdens het boodschappen doen een nieuw soort kruidenmengsel tegengekomen. Een zakje kruidenmix voor een samengesteld gerecht zonder toegevoegd zout. Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Voor iedereen die het moeilijk vindt om deze gerechten helemaal zelf te maken of niet goed weet welke kruiden en specerijen goed samengaan is dit waarschijnlijk een heel mooie oplossing. 

Uiteraard hebben we het ook uitgeprobeerd en het gerecht is zo smaakvol dat het zout niet wordt gemist.