09 juni 2017

Ervaring van een cliënt

'Als 8-jarig meisje kwam ik voor het eerst bij Angela op het spreekuur. Ik had obesitas en zocht samen met mijn moeder hulp bij het bereiken van een gezonder gewicht. Het was gezien mijn jonge leeftijd best moeilijk om op mijn voeding te letten en ik schaamde mij er soms voor dat ik naar de diëtist moest.' weet Eline nog goed. Angela herinnert zich als diëtist ook nog de vele keren dat Eline liever wilde stoppen met de begeleiding, maar door er samen over te praten wist ze altijd weer de motivatie te vinden om door te gaan. Gelukkig kreeg ze hierbij ook veel hulp en steun van haar familie.

'Al met al bleef ik maar liefst tien jaar lang onder begeleiding en leerde ik veel van Angela. Zo weet ik nu dat ik een echte emotie-eter ben. Als ik even wat minder lekker in mijn vel zit dan is het extra lastig om alleen gezonde keuzes te maken. Naarmate ik ouder werd, lukte het me echter steeds beter om de draad weer op te pakken. Maar het blijft een aandachtspunt.', vertelt Eline hierover.

Eline bereikte een mijlpaal toen ze net voor haar 18e verjaardag een gezond gewicht bereikte. Was was en is ze blij! 'Door de diëtist heb ik nu iets bereikt wat ik zonder diëtist niet zou kunnen', zegt ze met een glunderend gezicht. 'En een gewoonte van mij is dat ik altijd kijk hoeveel calorieën ergens in zitten. Het is echt niet dat ik nooit iets ongezonds neem, maar ik let wel op wat ik in mijn mond stop', antwoordt ze stellig op de vraag wat ze zich eigen heeft gemaakt.

Als beste tip die ze aan kinderen én volwassenen met overgewicht, als ervaringsdeskundige, wil geven noemt ze: 'blijf doorzetten ondanks het feit dat dit niet altijd gemakkelijk is! Zoek hulp bij het afvallen!', om er aan toe te voegen 'Op dit moment ben ik blij met mijn resultaat en ben ik ook wel een beetje trots op mezelf'.
Terug
Ervaring van een cliënt