14 april 2017

De week van de diëtist

Maandagochtend gaat de wekker om 6 uur. Ja mijn werkweek begint op tijd. Snel aankleden, ontbijten en met een beker thee in de warmhoudbeker op pad naar Vitalys in Velp. Hier zie ik de mensen die graag in aanmerking willen komen voor een maagverkleinende operatie (bariarische chirurgie). Een heel diverse groep met veel ervaring op het gebied van diëten en afvallen, maar niet altijd met een gezond eetpatroon. En juist bij dat laatste kan ik ze helpen. Een goede voorbereiding draagt bij aan een goed resultaat na de operatie. Op deze dag zie ik ca. 15 mensen. Ook onze stagiaire doet een aantal gesprekken en met wat hulp van mij gaat dat prima.

Dinsdag is, net als vrijdag, mijn vrije dag. We worden wat rustiger wakker, eten samen, ik draai nog een wasje en doe een boodschap. Helemaal vrij ben ik niet. Tussen het halen en brengen van mijn meiden naar hun gym, neem ik deel aan een overleg. Omdat mijn collega met zwangerschapsverlof is neem ik voor haar het ALS-team waar. Vandaag is er met de diverse zorgverleners een cliëntenbespreking. Ook lees en verwerk ik nog even de mail, dat geeft mij een rustig gevoel, zodat ik de woensdag weer met een schone lei kan beginnen.

Op woensdag heb ik spreekuur in Deventer bij Fysiodé op Zandweerd.Papa zorgt vandaag voor de kinderen dus ik kan rustig aan het werk. Op deze locatie zie ik veel kinderen, die nemen deel aan een beweegprogramma, de kinderen komen dan zowel bij de kinderfysiotherapeut als bij mij. De combinatie bewegen en gezond eten zorgt voor het beste resultaat. Fijn vooruitzicht, wanneer ik om 6 uur naar huis rijdt, het eten staat al voor mij klaar.

Alweer mijn laatste werkdag van deze week. Donderdag's heb ik mijn spreekuur in Gezondheidscentrum Hoge Hond in Deventer. Hier maak ik gebruik van een kamer van de huisartsenpraktijk. Vandaag zie ik heel diverse cliënten. Mensen met diabetes, ondergewicht, darmklachten, hoge bloeddruk, mannen en vrouwen, jong en oud, arm en rijk. Gesprekken over hoe de hoeveelheid zout in het eten te verminderen, wat zijn koolhydraten en hoe belangrijk is eiwit in onze voeding? Dit maakt ons werk ook zo leuk. Geen cliënt is hetzelfde. Ik ga lekker op tijd naar huis zodat ik zelf de kinderen van school kan halen. Vanavond doe ik dan nog even de administratie en heb ik een skype-overleg met een aantal diëtisten van het netwerk bariatrie.

Deze vrijdag ben ik echt vrij. Heel fijn! De weekendboodschappen halen, maar even een lijstje gemaakt zodat ik niets vergeet maar ook niet te veel gezellige, lekkere dingen koop. Daarna ga ik naar school, de oudste heeft een hal-optreden waarbij ouders welkom zijn. Grappig om te zien hoe zenuwachtig ze is, maar wel blijft zwaaien naar mama onder het toneelstukje.
Aan het eind van de middag haal ik de kinderen op en dan lekker genieten van het weekend!

Terug
De week van de diëtist