Blog

Vacature diëtist voor 24- 36 uur per 1 april 2020 regio Deventer
15 februari 2020

Vacature diëtist voor 24- 36 uur per 1 april 2020 regio Deventer

Voor deze functie zoeken wij iemand die op proactieve wijze onze cliënten voorziet van advies op maat. Een diëtist die de mens en zijn mogelijkheden centraal zet in de behandeling en hierbij samenwerkt met anderen.

Meer
Airfryer blues
08 januari 2020

Airfryer blues

Al joggend over de dijk komen er soms hele goede ideeën boven of ik mediteer over iets wat me dwars zit...

Meer
Sportdiëtist van Tom Dumoulin: een droombaan voor Titia van der Stelt
09 oktober 2018

Sportdiëtist van Tom Dumoulin: een droombaan voor Titia van der Stelt

Op de dag dat Tom zijn titel WK Tijdrijden hoopte te prolongeren spreek ik zijn sportdiëtist, Titia van der Stelt. Het overleg met mijn collega-sportdiëtisten uit de regio is die avond bij haar thuis in Enschede. Ik zie mijn kans schoon om Titia het hemd van het lijf te vragen. Ze heeft een baan waarvan de meeste sportdiëtisten alleen kunnen dromen. Maar het is wel ontzettend hard werken ontdek ik al snel. Zo werkt Titia fulltime voor Team Sunweb, naast een dag per week in haar eigen (Sport)Diëtistenpraktijk Voedingconditie waar ze twee sportdiëtisten in dienst heeft.

Meer
Nachtwerk
17 mei 2018

Nachtwerk

Uit onderzoeken komt naar voren dat ploegendienstmedewerkers meer risico lopen op het ontwikkelen van Diabetes Mellitus type 2 en hart- en vaatziekten dan dagwerkers. Daarnaast is er een zwak bewijs dat er een verhoogd risico is op het ontwikkelen van het Metabool Syndroom. Wat zou de nachtwerker moeten aanpassen aan zijn eetpatroon ten opzichte van zijn collega, de dagwerker?

Meer
Raasdonders eten – wie durft?
19 april 2018

Raasdonders eten – wie durft?

Hiermee had ik een grote groep bekenden benaderd en zo waar, 24 personen durfden. Raasdonders, onder andere bekend uit het boek Otje van Annie M.G. Schmidt. Kaapse Raasdonders is een gerecht met spek en uien dat tegen liefdesverdriet zou helpen en het zou winderigheid veroorzaken. Toen ik dit tijdens één van de avonden vertelde reageerde één van de gasten: “straks heb ik nog een vergadering, dan krijgen ze de wind van voren”.

Meer
Ervaring met de diëtist
15 maart 2018

Ervaring met de diëtist

Hoe is de ervaring met de diëtist? Een cliënt met lactose intolerantie geeft haar ongezouten mening. Dit verhaal geeft heel mooi weer hoe ingrijpend darmklachten zijn en wat aanpassingen in het voedingspatroon voor verandering in het dagelijks functioneren kunnen bewerkstelligen.

Meer
Na een wintersportvakantie fit weer thuis komen: 6 Tips voor een gezonde wintersportvakantie.
21 februari 2018

Na een wintersportvakantie fit weer thuis komen: 6 Tips voor een gezonde wintersportvakantie.

Een wintersportvakantie is heerlijk. Je bent de hele dag buiten, lekker actief bezig en geniet van prachtige uitzichten en frisse berglucht met leuke mensen om je heen. Tijdens zo’n actieve vakantie heeft je lichaam meer en voedzaam eten nodig. Maar hoe weersta je de overvloed aan verleidingen zoals Apfelstrudel, Wiener Schnitzel, Bratwurst, kaasfondue, Glühwein en bier? Hieronder vind je tips om beslagen ten ijs te komen. Een gezonde vakantie begint met een goede voorbereiding!

Meer
Meten is weten
01 februari 2018

Meten is weten

Van oudsher wordt de diëtist in 1 adem genoemd met de weegschaal. Gelukkig kan ik vermelden dat wij meer meten dan uw gewicht alleen. Want er zijn meer gegevens die kunnen aangeven hoe het met uw gezondheid is gesteld. Een van de eenvoudige meetinstrumenten die wij met regelmaat gebruiken is het meetlint. Daarmee meten we de middelomtrek of, in sommige gevallen, de bovenarmomtrek. Dat meten van de middelomtrek, waarom doen we dat?

Meer
Vitamine Zon
22 november 2017

Vitamine Zon

Onlangs stond ik op een 'ouderen'markt met een standje. Onze folder over vitamine D behoort dan tot mijn standaarduitrusting. Want vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar hebben, net als zwangeren, kinderen tot 4 jaar, mensen met een getinte huidskleur en mensen die onvoldoende buiten komen, meer vitamine D nodig dan dat zij uit hun voeding kunnen halen. Maar.... wij zien steeds meer mensen die niet tot deze groepen behoren en wel een tekort aan vitamine D hebben. Hoe zit dat nu met die vitamine D?

Meer
Sportvoeding
21 juli 2017

Sportvoeding

Roel: het verhaal van een sporter die zich lusteloos voelde en afviel.

Meer
12