Blog

Vacature diëtist, Turks sprekend/affiniteit met Turkse cultuur miv 1 oktober
10 augustus 2018

Vacature diëtist, Turks sprekend/affiniteit met Turkse cultuur miv 1 oktober

Voor onze opdrachtgever Vitalys, Arnhem, zijn wij op zoek naar een diëtist die bij voorkeur Turks spreekt maar minimaal geïnteresseerd is in en kennis heeft van Turkse eetgewoonten en cultuur. Voor Turkse patiënten biedt Vitalys een speciaal traject met betrekking tot bariatrie, wat perfect aansluit bij de Turkse cultuur.

Meer
Nachtwerk
17 mei 2018

Nachtwerk

Uit onderzoeken komt naar voren dat ploegendienstmedewerkers meer risico lopen op het ontwikkelen van Diabetes Mellitus type 2 en hart- en vaatziekten dan dagwerkers. Daarnaast is er een zwak bewijs dat er een verhoogd risico is op het ontwikkelen van het Metabool Syndroom. Wat zou de nachtwerker moeten aanpassen aan zijn eetpatroon ten opzichte van zijn collega, de dagwerker?

Meer
Raasdonders eten – wie durft?
19 april 2018

Raasdonders eten – wie durft?

Hiermee had ik een grote groep bekenden benaderd en zo waar, 24 personen durfden. Raasdonders, onder andere bekend uit het boek Otje van Annie M.G. Schmidt. Kaapse Raasdonders is een gerecht met spek en uien dat tegen liefdesverdriet zou helpen en het zou winderigheid veroorzaken. Toen ik dit tijdens één van de avonden vertelde reageerde één van de gasten: “straks heb ik nog een vergadering, dan krijgen ze de wind van voren”.

Meer
Vacature Diëtist per  1 juni, 24 uur per week
06 april 2018

Vacature Diëtist per 1 juni, 24 uur per week

Diëtisten Groep Nederland B.V. is een ambitieuze, groeiende onderneming. Het team bestaat uit 13 diëtisten en 2 administratief ondersteuners. Dagelijks wordt op de diverse locaties in met name Oost-Nederland spreekuur gehouden. Daarnaast zijn wij in veel gemeentes actief op het gebied van preventie/public health. Samenwerking met diverse zorg- en welzijnswerkers evenals organisaties op het gebied van zorg en het sociaal domein is voor ons belangrijk. Iedere diëtist heeft haar eigen deskundigheid en kwaliteit wat samen Diëtisten Groep Nederland B.V tot een allround bedrijf op het gebied van voeding maakt.

Meer
Ervaring met de diëtist
15 maart 2018

Ervaring met de diëtist

Hoe is de ervaring met de diëtist? Een cliënt met lactose intolerantie geeft haar ongezouten mening. Dit verhaal geeft heel mooi weer hoe ingrijpend darmklachten zijn en wat aanpassingen in het voedingspatroon voor verandering in het dagelijks functioneren kunnen bewerkstelligen.

Meer
Na een wintersportvakantie fit weer thuis komen: 6 Tips voor een gezonde wintersportvakantie.
21 februari 2018

Na een wintersportvakantie fit weer thuis komen: 6 Tips voor een gezonde wintersportvakantie.

Een wintersportvakantie is heerlijk. Je bent de hele dag buiten, lekker actief bezig en geniet van prachtige uitzichten en frisse berglucht met leuke mensen om je heen. Tijdens zo’n actieve vakantie heeft je lichaam meer en voedzaam eten nodig. Maar hoe weersta je de overvloed aan verleidingen zoals Apfelstrudel, Wiener Schnitzel, Bratwurst, kaasfondue, Glühwein en bier? Hieronder vind je tips om beslagen ten ijs te komen. Een gezonde vakantie begint met een goede voorbereiding!

Meer
Meten is weten
01 februari 2018

Meten is weten

Van oudsher wordt de diëtist in 1 adem genoemd met de weegschaal. Gelukkig kan ik vermelden dat wij meer meten dan uw gewicht alleen. Want er zijn meer gegevens die kunnen aangeven hoe het met uw gezondheid is gesteld. Een van de eenvoudige meetinstrumenten die wij met regelmaat gebruiken is het meetlint. Daarmee meten we de middelomtrek of, in sommige gevallen, de bovenarmomtrek. Dat meten van de middelomtrek, waarom doen we dat?

Meer
Vitamine Zon
22 november 2017

Vitamine Zon

Onlangs stond ik op een 'ouderen'markt met een standje. Onze folder over vitamine D behoort dan tot mijn standaarduitrusting. Want vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar hebben, net als zwangeren, kinderen tot 4 jaar, mensen met een getinte huidskleur en mensen die onvoldoende buiten komen, meer vitamine D nodig dan dat zij uit hun voeding kunnen halen. Maar.... wij zien steeds meer mensen die niet tot deze groepen behoren en wel een tekort aan vitamine D hebben. Hoe zit dat nu met die vitamine D?

Meer
Sportvoeding
21 juli 2017

Sportvoeding

Roel: het verhaal van een sporter die zich lusteloos voelde en afviel.

Meer
Ervaring van een cliënt
09 juni 2017

Ervaring van een cliënt

Afvallen is niet makkelijk, zeker niet als je heel jong bent. Toch is het belangrijk om als kind al goede voedingsgewoonten aan te leren. Hier heb je een leven lang profijt van. Eline Heikamp was een cliënt van Angela Schokker. Ze is van haar achtste tot haar achttiende verjaardag (nog niet zo lang geleden) in begeleiding geweest bij Angela. Met de hulp van haar omgeving heeft ze een bijzondere prestatie neergezet. Door jarenlang hard te werken aan een gezonde leefstijl heeft ze nu geen overgewicht meer. Als diëtist is Angela heel erg trots op haar!

Meer
12