Programma's

Paramedisch Ouderenteam Salland

Steeds meer mensen worden steeds ouder. U wilt of moet langer thuis, zelfstandig, blijven wonen, ook als u ziek bent. Voeding en dieetadvies, fysiotherapie, logopedie en ergotherapie kunnen bijdragen aan ouder worden in goede gezondheid. Of beter om te kunnen gaan met de problemen die ontstaan bij het ouder worden. Om de behandelingen goed op elkaar af te stemmen zijn wij gaan samenwerken in het Paramedisch Ouderenteam Salland (Raalte). Het team heeft ook goede contacten met thuiszorgorganisaties, huisartsen, ouderenspecialisten, gemeente enz.

Voorbeelden van klachten, problemen of ziekten waarvoor u een beroep op het POS kunt doen: te laag of te hoog gewicht, smaakverandering, botontkalking, slechte eetlust, moeilijkheden bij het opstaan uit bed of de stoel, frequent vallen of valangst, afasie, dementie, slikproblemen, ondersteunende communicatie-hulpmiddelen, hulpmiddelen en informatie bij aankleden, koken en fietsen.

 

Maak werk van je gezondheid

Het ziekteverzuim in een bedrijf kan verlaagd worden door het actief bevorderen van de gezondheid van jonge én oudere medewerkers. Hiervoor hebben wij programma's ontwikkeld onder de naam Maak werk van je gezondheid. Zie betreffend tabblad.

 Afvallen met Prodimed

 U wilt veel afvallen, minstens 15 kilo en heeft een BMI boven de 30. Wij kunnen u daarbij heel goed helpen met een energiebeperkt dieet of een koolhydraatbeperkt dieet. Maar het duurt een tijdje voordat u écht resultaat ziet en u moet erg uw best doen om de motivatie te behouden.
Wanneer u een BMI boven de 33 heeft is de richtlijn om een dieet te volgen met ongeveer 800 caloriën. Dat is weinig.

Om het u in bovenstaande situaties wat makkelijker te maken werken wij samen met Prodimed. Prodimed is een zogenaamd eiwitdieet. Kenmerken hiervan zijn, geen honger, voldoende eiwitten om spierafbraak te voorkomen en gewichtsverlies door vetafbraak. Een goed resultaat voorkomt ontmoediging en helpt bij het aanleren en volhouden van een gezonde leefstijl. Ook daarbij blijven wij u begeleiden.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen.

 

                                                                                                                        

 

 

Diëtist zoeken

Wilt u een afspraak maken met één van onze diëtisten? Via onderstaande knop kunt u snel en eenvoudig contact opnemen met een diëtist bij u in de buurt. 

Zoek een diëtist

Bellen voor een afspraak.

Voor een afspraak of vraag kunt u ook bellen met onze assistenten Alie Botter en Ina van Slooten.

Zij zijn via telefoonnummer 06 - 555 000 22 iedere werkdag van 8.30 - 17.00 uur bereikbaar.

 
         

Goede start van de dag!

Begin de dag gezond en fris met een goed ontbijt.
Bijvoorbeeld een kommetje halfvolle biogarde met 2 lepels noten en een handje vol bessen en/of aardbeien.

De noten helpen om je bloedvaten gezond te houden. Zuivel verkleint het risico op darmkanker. Groente en fruit verlagen de kans op hart- en vaatziekten, darmkanker, longkanker en diabetes type 2.
En nog lekker ook!

Lees meer >>>